Martien Jimmink telt de dagen af

Weer 360 km afgevinkt. Nog twee dagen met in totaal 423 km wedstrijdkilometers te gaan. Martien Jimmink werd wel blij bij die gedachte. “Nu moet ik het niet meer verkloten. Dat heb ik de hele dag al tegen mezelf gezegd”, vertelt Jimmink in het bivak van Pisco na afloop van de achtste etappe.

Het is overleven voor Jimmink, al gaat het fysiek en mentaal al een stuk beter dan een paar dagen geleden. Na de zevende etappe ging hij vroeg naar bed. “Iedereen heeft alles voor me gedaan. Zoveel, dat ik zelf ben vergeten om te tanken. Ik kwam bij de start en daar zag ik dat ik een litertje of zes, zeven nodig had. Ik ben terug het dorp ingereden en bij een boer met een pickup kon ik een paar liter krijgen.”

Een beetje te laat terug bij de start zette Jimmink er de sokken in. In de verte zag hij mist rond de heuvels hangen en daar wilde hij niet in zijn eentje in terecht komen. Net voor hij de wolken in dook, vond hij aansluiting bij quadrijder John Maragozidis. “Een boer uit Australië die amandelen kweekt”, ontdekte de loonwerker uit Kolhorn. “Hij navigeerde zo goed door de mist, dat ik besloot om bij hem in de buurt te blijven. We hebben de hele route samen gereden. Soms moest hij even op mijn wachten omdat ik een duin niet opkwam, dan moest ik weer even op hem wachten, omdat mijn snelheid hoger ligt dan de zijne. Maar samen zijn we goed door de dag heen gekomen. Bij de finish zei hij: ‘This is a gift’, maar als je er zoveel voor moet doen vind ik het geen cadeautje.”

Jimmink liet opnieuw een zootje waypoints links en rechts liggen. In het klassement heeft hij inmiddels de meeste straftijd van alle motorrijders: 13 uur en 45 minuten. Daar trekt hij zich niets van aan. Dat het betekent dat hij elke dag helemaal achteraan moet starten, is het enige wat hij er vervelend aan vind. “Ik heb wel het gevoel dat de dagen minder zwaar worden”, zegt hij. “Zo viel het me vandaag wel mee. Het was te doen.”

Jimmink was in elk geval voor het donker werd aan de finish. Dat gaf hem ’s avonds de tijd om zijn to do-lijstje af te werken: douchen, eten, naar de dokter (‘Ze vindt het altijd wel gezellig’), roadbook kleuren, nog een keer eten en dan op tijd naar bed. De etappe van woensdag is de voorlaatste, maar dat wil niet zeggen dat het appeltje-eitje wordt. De lus door de duinen van de Ica-woestijn bij Pisco telt 313 km tegen de klok en een verbinding van 96 km.

3 gedachten over “Martien Jimmink telt de dagen af”

 1. Mart
  Dubbel de boeken straks in de oudste deelnemer , met de meeste straftijd bij de motor s. Precies wat kan het je schelen. Als je het maar uit rij.💕
  Alle nachten wordt ik wakker, en waar kijk ik naar , of de mail al binnen is en dat is hij. Succes de laatste dagen. En mooi dat je met de man op kon rijden . En grappig dat je nog ff naar de boer moest voor benzine. Je had vast weer gezegd wie je was. 😂😂😂 je ben een kanjer. Je kan het nog ff ploeteren . En het is feest. Laat het niet fout gaan . Ik ben trots en vele met me. Maar ik kan de foto boeken nog pakken van de enduro erbij, van Nederland maar ook Duitsland . Dus wat kan ik zeggen je was de maat van me vriend. Je was me buur aan de dijk in Winkel . En nu ben je me held. En je begrijp dat ik je berichtje wel ff door stuur naar wat mensen. Al keken ze nooit dakar ook wel moeten gaan mee leven. En uiteraard naar je ouwe maatje. Die schreef opgeven is geen optie.!!! Na je vorige bericht. Martine zou het door geven. Gr karin xx

  Like

 2. Martien wat ga je goed, je zit nog steeds in de race, we zijn trots op je, zet hem op man nog twee dagen, dan heb je weer een mooie droom erop zitten.
  Groeten van je maatje, lang geleden Bert Volkerink

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s