Jimmink na val uit de Dakar

Martien Jimmink heeft de Dakar Rally 2020 per medische helikopter moeten verlaten. Die bracht de loonwerker uit Kolhorn naar het academisch ziekenhuis in Tabuk waar de eerste diagnose was dat Jimmink een scheurtje in een ruggenwervel heeft.Jimmink was al bijna op de helft van de etappe – een lus van 427 km in de omgeving van Neom – toen hij hard moest remmen voor een gat in de piste. “Ik denk dat ik te hard heb geremd met de voorrem terwijl ik de achterrem had moeten hebben”, vertelde Jimmink. Hij vloog over het stuur van de motor heen, die vervolgens bovenop hem terecht kwam. Hij bleef een paar minuten liggen omdat hij geen gevoel in zijn benen had. Toen dat langzaamaan terugkwam, kon Jimmink op handen en knieën gaan zitten. Zo bleef hij acht minuten zitten. Hij probeerde op te staan, maar dat lukte niet.

Andere motorrijders schakelden medische hulp in. Jimmink’s teamgenoot uit Bahrein, Salman Fahran, bleef tot aan de helikopter bij de onfortuinlijke Noord-Hollander. “Dat is een vriend voor het leven”, laat Jimmink weten vanuit het ziekenhuis, waar zijn vrouw en dochter bij hem zijn.

In het ziekenhuis werd een CT-scan gemaakt om precies te weten te komen wat de verwondingen van Jimmink waren, omdat hij vanwege pijn aan het borstbeen ook ademhalingsmoeilijkheden had. Uit de scan bleek een scheurtje in een ruggenwervel. “Het is zo jammer”, vond Jimmink. “Het ging hartstikke lekker. Het was ook een heel mooie etappe. Het is hier nog mooier dan in Zuid-Amerika. Ik had graag nog minstens een paar dagen gereden.”

11 gedachten over “Jimmink na val uit de Dakar”

 1. Sterkte ermee Martien en maar weer snel opknappen, we hebben je ontmoet bij MC Promotie in Zaandijk waar je een geweldig verhaal hebt verteld over je avontuur vorig jaar, jammer genoeg nu veel te kort maar wie weet zit je al snel weer op de motor.
  Groet Rinze en Rolien (Surhuizum Friesland)

  Like

 2. Ik heb je zo vaak horen zeggen, dat je zeker niet moest vallen, dan zou het wel goedkomen!!!! Nu ga je er toch bij liggen. Weet je na al die jaren nog niet waar die achterrem zit? Jammer, jammer, jammer man! Beterschap in nu ridder te voet naar Kolhorn

  Like

 3. Jammer beste Mart dit moet even prikken bij je maar staat straks weer naast je fans en dat vinden wij weer belachelijk oudste.
  Knap maar snel weer op held.

  Like

 4. Wat zonde Martien je ging als een speer.We wensen je een voorspoedig herstel toe na je noodlottige Val .
  Je hebt het gelukkig overleeft je komt wel weer op de bike maar dat zal nog wel even tijd nemen .
  Sterkte er mee ook voor Nettie en je familie . Groeten Hans en Jeanet 🇨🇦

  Like

 5. Beste Mart, We leven intens met jouw en Netty mee. Het ging zo lekker en dan dit. Het risico is helaas aan deze (onze)prachtige sport verbonden, maar eenmaal op de motor vraagt het zoveel concentrale en plezier dat we dit vergeten. Na het eerste bericht was ik opgelucht dat hoopvol reageerde in het interview met Allard Kalff. In tussen weet ik wel beter. We denken steeds aan jullie en hopen dat de pijn meevalt maar uit eigen ervaring weet ik hoeveel gebroken en gekneusde ribben doen. Ik hoop voor jouw dat het herstel voorspoedig verloopt en dat we spoedig weer contact met elkaar kunnen hebben. Sterke en een lieve knuffel voor Netty. Jan en Grietje Pol uit Ruinen.

  Like

 6. Van Harte beterschap, Voorspoedig Herstel en sterkte.
  Wannie van Zoonen
  De Spreng 12
  1741 RT
  Schagen *NH)
  mobiele telefoon 0612865927

  Like

 7. Veel Sterkte , Voorspoedig herstel en Van Harte beterschap. Beste Martien en Nettie Jimmink .
  Ik had met Nettie Jimmink samen gewerkt in het Zorgcentrum Winkelmade.
  Ik kwam Nettie Jimmink tegen met de Avond wandelvierdaagse van Kolhorn en de Zwemvierdaagse in Winkel.
  Met de Nacht markt van Kolhorn had ik een keer mijn fiets neergezet.
  Wannie van Zoonen De Spreng 12 1741 RT Schagen (NH) mobiele telefoon 0612865927.
  emailadres wannievanzoonen@gmail.com. Geboortedatum 6 februari 1951.
  1951 6 februari 2020 . 69 jaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s